Om os

Sannes Kaffe

Mange års interesse i kaffe, kaffebrygning samt ristning er baggrunden for, at Sannes kaffe har set dagen lys. For hvad er en mørkristet bønne? Hvilken ristning gør smagen blød? Og hvorfor er der forskel i måden, man maler bønne på i forhold til filterkaffe? Stempelkaffe? Eller espresso? Hvilke egenskaber har en kaffebønne? Og hvordan er en opskriften på den perfekte kop kaffe? Endvidere byder Sannes kaffe også på te og andre små spændende gaveideer, som den perfekte værtindegave, firmagaven, gaven til brylluppet eller gaven til dem du gerne vil glæde, med fokus på varer produceret eller designet i lokaliteten.


Farm Mountain kaffe

Når man gør en forskel for andre, som den forskel, der er i udviklingsprojektet der ligger bag Farm Mountain kaffe, er det en glæde at sælge varen. Kaffen er dyrket på Mount Elgon ved Nilens udspring. Kaffebærrene er håndplukket og behandlet under størst mulig hensyn til kvaliteten. Farmerens indtægt for kaffen er op til 4 gange større end verdensprisen.

Kaffens smag

Kaffens smag fra området er meget fyldig, med stor krop og fin afbalanceret syrlighed. De forskellige områder har forskellige toner fra let chili til mørk chokolade. 

De tre områder på Mount Elgon – Sironko, Bududa og Kapchorwa – giver ialt 9 forskellige kvaliteter kaffe.

Hver område har deres forskellige karakteristika. Hvis det er Kapchorwa, som er den højest voksende kaffe (ca. 2000 moh), så smager den bedst, hvis den ristes langsomt til den bliver mellemristet. Derimod må Bududa, som vokser lavere, gerne ristes til mellemmørk, for derved at få tonerne af chokolade frem.

Det handler om processen


Farm Mountain har i dag kontrakt med 96 farmere på Mount Elgon i Uganda, som de modtager kaffebønner fra.

Kaffe er ikke bare kaffe. Det handler om råvaren og omhuen i processen, fra kaffetræet plantes og holdes trimmet i haven til den endelige høst af kaffebønnen.

Men denne historie handler også om det daglige liv, som kaffefarmerne lever i dag. Det handler om hårdtarbejdende og stolte landmænd, som får udbytte af deres faglige og traditionsrige viden, ved at fremavle den bedste kaffe.

Kvalitet


Kaffebønnerne får forskellige klassificeringer. 

Fra de største kaffebønner som er en størrelse EE, derefter kommer E, AA, A, AB, B og C. 

Den højeste klassificering på verdensmarkedet er i dag AA og nedad. Vi kalder dem også "Cru" - hvor 1. Cru er den allerhøjeste kvalitet, og herefter kommer 2. Cru, 3. Cru og 4. Cru.

For farmerne kan den ekstra indtjening, gennem samarbejde med Farm Mountain, betyde alt. Det kan for eksempel være afgørende for om der er råd til børnenes skolegang.

Personlig Kaffe

Farmerne bor med deres familier på skråningen af Mount Elgon, hvor de ejer hver deres lille stykke jord. 

Den kaffe vi sælger, bærer billeder af den enkelte farmer, og hele Farm Mountain mission er, at farmerne på Mount Elgon både forbedrer kvaliteten og fordobler mængden af kaffebønner i henhold til Farm Mountain fastsatte retningslinier og forventninger. Dette vil forbedre farmernes levevilkår markant.